orang datang singgah

Wednesday, 18 January 2012

16 januari



assalamualaikum
sepatutnya nak buat entry ni 2 hari lepas
tapi busy. ahaa. busy lh sangat
ok. jujur kata ni, macam - macam rasa ni
yang paling tak suka, sedih!



ok. dah setahun. :'(

kalau setahun yang lalu, u lah orang yg paling bermakna, tapi hari ini, i cuba untuk jadikan u bukan orangnya.

kalau setahun yang lalu, u adalah orang yang i sayang, tapi hari ini, i cuba untuk tak sayang u.

kalau setahun yang lalu, i selalu ingatkan u, tapi hari ini, i cuba lupakan u.

kalau setahun yang lalu, u barsama dengan i, tp hari ini, u dah bersama si dia.

kalau setahun yang lalu, i tetap percaye u tak ada yang lain, tapi hari ini, i terima hakikat memang u dah ada yang lain .

kalau setahun yang lalu, i rasa bahagia, tapi hari ini, hati ini sedang bersedih.

kalau setahun yang lalu, i berdoa u lah yang terakhir, tapi hari ini, i berdoa i akan jumpa yang lebih baik dari u.

semua ni i buat semata - mata untuk lupakan u.




pernah dengar ayat ni tak : once you break someone's heart, Allah will pay you double.
tapi i tak nak jadi kat u. biar i sorang je rasa.

SEKUAT mana saya SETIA.
SEHEBAT mana saya MERANCANG.
SELAMA mana saya MENUNGGU.
SEKERAS mana saya BERSABAR.
SEJUJUR mana saya MENERIMA AWAK.

jika ALLAH tidak menulis jodoh kita bersama, kita tetap tidak akan bersama dan sebaik - baik yang merancang itu ialah Allah s.w.t :)

i wish i could have a delete button to remove some unnecessary memory in my life. the selected items will be permanently removed by click yes to proceed. i will click yes with no doubt! i just want to save the good one for sure.

u. i harap dia pilihan yang terbaik untuk u. u jangan layan dia macam u layan i. tak semua perempuan boleh sabar. harapan i, plis jaga diri u baik - baik. harap u dapat apa yang u nak. moga yang terbaik milik u. i percaya pada jodoh yang Allah tetapkan. aaaamin~

pengajaran : kalau nak sayang seseorang / sesuatu, jangan sayang sangat. takut kalau - kalau orang / benda yang kita sayang sangat tu bertukar jadi orang / benda yang kita tersangat lh benci. kalau nak benci pun jangan benci sangat. takut yang kita benci tu lah jadi seseorang / sesuatu yang kita sayang sangat.

special for : mine mickey :')






No comments:

Post a Comment